Vård & Hälsa

Använd dig av sporttejp

Sporttejp, det är en benämning på en mängd olika sorters tejp. Dels finns det sporttejp som man använder för att tejpa på klubbor, ge bättre grepp och så vidare.

Sedan finns det en typ av sporttejp som används antingen för att förebygga att skador uppstår, eller för att man har skadat sig. En sådan tejp kan man använda sig av för att ge extra stöd om man drabbats av en idrottsskada så som en stukning eller vrickning. En idrottstejp går även att ha för att stabilisera leder, samt för att ge lindring. Det finns olika sorters tejper för olika sorters skador.

Idrottstejp för olika ändamål

Hos Skandiatape finns det sporttejp som du kan ha för att förebygga skador, ge stöd eller behandla skador. Det finns även idrottstejp som lindrar smärta. De har även sporttejper som är till för olika sorters idrottsredskap. Det innebär att det finns tejp som fungerar för att tejpa racketar, klubbskaft, blad, benskydd, med mera. Detta företag har inte bara sporttejper utan de erbjuder även ett brett sortiment av andra typer av tejp. 

Det finns till exempel industritejp, gaffatejp, rivtejp, dubbelhäftande tejp, enkelhäftande tejp och så vidare. Olika typer av tejp fungerar för olika sorters saker. Det är därmed en god idé att välja rätt sorts tejp för rätt ändamål. Om du vill veta mer om vad det finns för olika typer av tejp, eller veta mer om Skandiatapes idrottstejper, så ska du besöka deras hemsida. Där kan du läsa mer om alla tejptyper.